Javascript must be enabled in your browser to use this page.
Please enable Javascript under your Tools menu in your browser.
Once javascript is enabled Click here to go back to NIKAD HEROIN
gototopgototop
Nema online članova
feed image
feed image
feed image
Komune
ЗЕМЉА ЖИВИХ
subota, 14 mart 2009 13:55

Због значаја који има рад манастира Ковиљ и Заједнице „Земља живих“ у лечењу зависника, урадили смо интервју са јерођаконом Јелисејем чије је једно од послушања у манастиру управо рад са штићеницима. Надамо се да смо успели да Вам пренесемо делић онога што је за Вас, наше посетиоце сајта, од значаја.

На почетку нешто више о центрима, колико их има и где се налазе?

Заједница Земља Живих је почела званично са радом 28. јануара 2006. године, не рачунајући време које су штићеници (зависници, наркомани) проводили у самом манастиру у претходним периодима...прва кућа је отворена у Ченеју. То је једно место близу Новог Сада које је некад било скуп салаша који су имали своју школу. Сада је та школа затворена и напуштена и на нашу молбу уступљена нам је на коришћење. У међувремену смо отворили још 3 куће: у Вилову, Брајковцу код Лазаревца и женска кућа у манастиру Успења Пресвете Богородице у Бачком Петровом Селу. У плану нам је да отворимо још кућа, потребе су велике, али наше могућности су ограничене. За сад је ово пионирски покушај Епархије бачке и Епархије шумадијске да Српска Православна Црква помогне на свој начин у решавању овог проблема који је од националног значаја...

Веб сајт: http://www.zemljazivih.info
Број телефона заједнице Земља живих у Новом Саду је 021 544 708.


pogledaj komentare... >>
 
Бања Бадањa под Цером
sreda, 21 januar 2009 18:13
Центар за лечење болести зависности у Бањи Бадањи под Цером

Центар за лечење болести зависности у Бањи Бадањи под Цером крајем 2007 године основало је Удружење грађана „Свети великомученик Пантелејмон“ у Шапцу са свештеником СПЦ Војиславом Петровићемна челу. Комплекс од око осам хектара смештен је на брду изнад извора „гвоздене воде“.Удружење „Свети великомученик Пантелејмон” је настало са циљем да медијским наступима и организовањем трибина пружи помоћ зависницима и њиховим родитељима. Отварањем центра за лечење болести зависности удужење наставља борбу за сваког младог човека који прихвати програм опоравка.

pogledaj komentare... >>
 
ЦРНА РЕКА
sreda, 21 januar 2009 02:57

Рехабилитациони центар Црна Река је формално регистрован 2005. године, мада суштински, у мањој или већој мери, постоји више од 15 година кроз делатност протојереја Бранислава Перановића. За то време, кроз центар је прошло око 1000 људи, зависника од дроге, алкохола и коцке, као и душевних болесника. У својој суштини, центар се бави поремећајима личности, а једна од најмасовнијих, овде је свакако наркоманија, било као аутономни поремећај или као последица других поремећаја.


pogledaj komentare... >>